onsdag, august 20, 2008

våre begrensninger

Da Jesus skulle dra videre, kom en mann løpende, falt på kne for ham og spurte: «Gode mester, hva skal jeg gjøre for å arve evig liv?» Men Jesus sa til ham: «Hvorfor kaller du meg god? Ingen er god uten én – det er Gud! Du kjenner budene: Du skal ikke slå i hjel, du skal ikke bryte ekteskapet, du skal ikke stjele, du skal ikke vitne falskt, du skal ikke bedra noen, hedre din far og din mor.» Han svarte: «Mester, alt dette har jeg holdt fra jeg var ung.» Jesus så på ham og fikk ham kjær, og sa: «Én ting mangler du: Gå bort og selg alt du eier, og gi det til de fattige. Da skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg!» Men han ble nedslått over dette svaret og gikk bedrøvet bort, for han eide mye.

Og Jesus så seg omkring og sa til disiplene: «Hvor vanskelig det blir for dem som eier mye, å komme inn i Guds rike.»
Disiplene ble forferdet over ordene hans. Men Jesus tok igjen til orde og sa: «Barn, hvor vanskelig det er ¤for dem som stoler på rikdom, å komme inn i Guds rike. Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.» Da ble de enda mer forskrekket og sa til hverandre: «Hvem kan da bli frelst?» Jesus så på dem og sa: «For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. Alt er mulig for Gud.»

Det var pastoren som leste disse ordene i kveld - fra Mark 10;17-27
og vinklingen han tok på teksten traff meg både i hjertet og i situasjonen.
"Vi merker både titt og ofte våre begrensninger i det vi holder på med. For oss er det umulig. Men ikke for Gud. For Gud er ALT mulig - og det er viktig at vi tar med oss den dimensjonen i det vi holder på med" fortsatte han.

Jeg ser i alle fall dette første - mine begrensninger. Hvordan skal jeg få denne høsten til å henge sammen? Hvordan skal jeg kunne strekke til der det forventes av meg? Har jeg prioritert rett? Hvor kan jeg regne med Guds dimensjon...?
Jeg tror ikke det først og fremst er i en oppgave, men i selve livet mitt.


Det er min lengsel og ære Deg

Av hele hjertet tilbe Deg

Alt som er i meg vil prise Deg

Alt jeg beundrer er i Deg

Ja jeg gir Deg mitt liv,

mitt hjerte og min sjel

Jeg lever helt for Deg

Hvert minutt som jeg har

Hvert åndedrag jeg tar

Gud, gjør Ditt verk i meg!


1 kommentar:

Anonym sa...

Ja för Gud är allt möjligt. Men tar vi tid att umgås med Gud och fråga vad han vill nu? Risken med denna vinkel är att vi själva anstränger oss lite till och lite till tills vi går sönder. Vi vill ju så mycket och vi vill ju vara ett Guds redskap och vi vill....

Vi måste fråga oss i varje stund är detta av Gud eller av mig själv eller av någon annan? Gud är för balans i varje människas liv. Men människan vill ofta vara duktig och visa på att jag kan och jag är "bäst". En liten sten kan välta en hel vagen. En liten handling kan påverka hela historien.

Tror att man skall stanna upp och fråga är det detta jag skall göra? OCh skall jag göra detta vad skall jag släppa då? Alla människor har 24 timmar per dygn och sju dagar i veckan. Mer tid än så får man inte. Tiden går inte att spara. Drivkraften kan vara den "onde" som vill att vi skall jobba ihjäl oss. Gud är för balans. Till och med Gud vilade på 7 dagen. Du och jag måste ha balans i våra liv. Gör vi det Gud vill så gör vi underverk, för du + du + du.... + jag får bygga Guds rike. INte bara du eller bara jag utan tillsammans och då sker under.