lørdag, september 05, 2009

1.Joh.3;11-17

Også i dag handlet det om kjærlighet i “Dagens bibelord”
For dette er det budskap dere hørte fra begynnelsen av: Vi skal elske hverandre. Vi må ikke ligne Kain: Han var av den onde og drepte sin bror. Og hvorfor drepte han broren? Fordi hans egne gjerninger var onde, mens brorens var rettferdige. Bli ikke forundret om verden hater dere, søsken. Vi vet jo at vi er gått over fra døden til livet, vi som elsker våre søsken. Den som ikke elsker, blir værende i døden. Den som hater sin bror, er en morder, og dere vet at ingen morder har evig liv i seg. Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus ga sitt liv for oss. Så skylder også vi å gi vårt liv for våre søsken. Men den som har mer enn nok å leve av og likevel lukker sitt hjerte når han ser sin bror lide nød, hvordan kan han ha Guds kjærlighet i seg?

Kjærligheten er livsviktig. Uten den blir vi værende i mørket (skriver Johannes her)
V.17 understreker også viktigheten av og dele med andre av det man har. Minner meg forresten om noe Paulus skriver i 2.Kor.9;8
Og Gud makter å gi dere all sin gave i rikt mål,
så dere alltid og under alle forhold har nok av alt,
ja, har overflod til all god gjerning.

Hva rører ved mine følelser i teksten..? Jo, de sterke ordene “Den som hater sin bror er en morder”… og at den som ikke deler, ikke kan ha Guds kjærlighet i seg.
Det er jo sant – for kjærlighet er ikke bare ord, det er HANDLING.

Herre – lær meg å elske, og lær meg å dele.

Ingen kommentarer: