fredag, januar 14, 2011

Matt 4

Jeg har min egen bibelleseplan, og i dag hadde jeg kommet til Matt.4. Jeg anbefaler gjerne en eller annen form for bibelplan - det er en praktisk måte å lære på :-) Og dette er altså min måte.

(Matt.4)  Jesus blir av Ånden ført ut i ørknen for å bli ... fristet av djevelen. Gjør DHÅ så? Eller var det bare med Jesus, for at han skulle forstå oss i våre prøvelser?
Heb.4;15 sier "For vi har ikke en øversteprest som ikke kan lide med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd."

Og selv kan vi lære av Jesus, hvordan han taklet det. Han brukte bl.a. Guds Ord; "Det står skrevet" Ja, Jesus poengterer også i v.4 her i Matt, at Guds Ord er like viktig som mat.


I Ef.6 er Guds ord en del av "Guds fulle rustning" - faktisk selve kampvåpnet. "frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord."


Men djevelen er en luring det er viktig å se opp for. Det kommer av og til løgner, forkledd som sannhet.. dessverre. Se bare hva han sier til Jesus, når han oppdager våpnet til Jesus. Han slår om til samme taktikk "det står skrevet" - og kan på den måten så usikkerhet. Er det sant?

En annen spennende side som kommer fram i dette kapitlet, er at rett etter denne prøvelsen som Jesus møtte, begynte han sine tre år med helt spesiell tjeneste. Han gjorde mange godt, gjennom siden ord og med under og tegn.

Ingen kommentarer: