søndag, mars 18, 2012

Jesus, helbrederen

Dette var et bilde som dukket opp på jesusonline.no

Jesus var STOR når det gjaldt helbredelse. Og det var mer enn fysiske helbredelser som at "lamme går, blinde ser og døve hører"

Jesus helbredet også alvorlige psykiske lidelser (Se bl.a. i Mark.5)

Han helbredet mange knuste hjerter - mennesker som opplevde gjenopprettelse etter ødelagte liv.

Han kunne til og med stille stormen ("selv vinden er ham lydig..")

og som om det ikke var nok ... han kunne gjenoppvekke døde .. jepp, han var stor. Han ER stor :-)

I Luk.10 ser vi at Jesus sender ut 72 mennesker til å undervise og be for syke. Og de kommer ivrige og glade tilbake og forteller om alle undre som skjer. Det var stort, og jeg tror mange i dag gjerne skulle sett mer undre. La oss be om det!

Disiplene gledet seg over undrene Jesus gjorde, og selv sa Jesus at vi som tror skulle gjøre større under etter dette...  Til tross for alt dette store som skjedde rundt dem, sier Jesus; "Og likevel : Gled dere ikke over at åndene lyder dere, men gled dere over at navnene deres er blitt innskrevet i himmelen!» DET var og er det viktigste av alt.

Samtidig lengter vi etter mer av dette i dag - flere av oss. Ikke sant..? Det skjer - men vi skulle så gjerne sett mer. Og i dag, på gudstjenesten, ble vi bl.a. oppmuntret til å be. Noe skjer når vi ber. Jesus sa om bl.a. templet (som han kalte "min Fars hus") at det skulle være et bønnens hus.
I dag er det du og jeg som er Guds tempel. Vi er kalt til å be :-)


Ingen kommentarer: