torsdag, januar 26, 2017

Jeg skulle så veldig gjerne få smitte deg litt!

Jeg har hørt at det er mange av oss kristen som ikke kjenner bibelen - enda den er hva vi bygger kristenlivet vårt på. De har ikke tid, ikke lyst eller ser kanskje ikke helt behovet? Vi hører jo en preken i ny og ne - om vi har tid til å gå til kirken?

Fikk du dårlig samvittighet? Vel - det hjelper egentlig ikke så mye. Jeg har ikke tenkt å dytte på det enda et "måtte, burde, skulle" heller. Det jeg så veldig gjerne skulle ha gjort, var så smitte over på deg den gleden jeg selv kjenner over å lese Ordet. Virkelig fryde meg over stundene jeg kan ha med det, i det og av det. LIVET I ORDET - om du bare visste hvor godt det vil gjøre deg!

Jeg har en bibelleseplan, rett og slett fordi det er lettere for meg å lese da, når jeg vet hvilken plan jeg har. Da slipper jeg å gruble på hvor i all verden jeg skal lese i dag....  Nå hender det at dagens tekst får meg til å tenke på andre steder jeg har lest, og slår opp det. Det er bare moro.

Jeg googlet litt i dag på bibelleseplan for å finne ut hva andre gjør. Da dukket denne siden opp; BIBELGLEDE Jeg siterer;
– Man får ikke bibelglede før man begynner å lese i Bibelen, mener Marianne, – Så det er ikke noe poeng i å sitte hjemme å vente på at bibelgleden skal komme før man begynner å lese i Bibelen. Så bli med og les 30 minutt i Bibelen hver dag i mars, så skal du se at bibelgleden kommer, oppfordrer hun.
(Sitat slutt) 
pssst - det må ikke være 30 minnutter heller - bare du gjør det ofte! 

Det blir som med trening ellers - du vet, den berømte dørstokkmila? Om du bare kommer igang så tror jeg du vil elske det. Den gode vanen er rett og slett som Jesus sa til Marta - at Maria hadde valgt den GODE DEL. Ikke fordi hun var prektig - nei, fordi det gjorde henne godt!

I TRO  har fem gode forslag til hvordan du kan starte, om du vil? Ellers er du mer enn gjerne velkommen til min bibelleseplan :-)


Ingen kommentarer: